Razlaga strukture strani

-

Kaj šteje za elektronsko knjigo?

Navdušenci nad novimi tehnologijami bi utegnili trditi, da elektronske knjige pravzaprav sploh niso v deficitu, saj jih imamo vsepovsod, v obliki spletnih strani, celoten svetovni splet pa je pravzaprav ena sama velika elektronska knjiga. Nepozoren sogovornik bi jim lahko hitro dal prav, toda za vsak slučaj si najprej poglejmo definicijo elektronske knjige. Slednjih je pravzaprav več, eno izmed bolj preciznih pa podaja knjiga Electronic Books for Secondary Students avtorjev Lynn Anserson-Inman in Marka Horneya:

Za kos programske opreme lahko rečemo, da sodi v definicijo elektronske knjige, kadar zadosti štirim pogojem: elektronsko besedilo, metafora knjige, organizirana tema in multimedijska podpora besedilu.

Elektronska knjiga mora imeti besedilo v elektronski obliki, besedilo pa mora biti bralcu predstavljeno v vidni obliki. Oblika dostave besedila ni pomembna. Ta pogoj izloči knjige z izključno grafično vsebino (čeprav jim pravijo elektronske slikanice) kakor tudi zvočne knjige, pri katerih gre za zvočni posnetek prebrane knjige.

-

 

Portal www.kermauner.org sta ustvarila Helena in Aleš Kermauner, Krtina Team, v letu 2005, in ga podarila Tarasu Kermaunerju kot darilo za 75. obletnico.

Vse fotografije na portalu so avtorska dela Helene in Aleša.

Vsebino portala so prispevali: Taras Kermauner, Alenka Goljevšček, Ajda Kermauner Kavčič, Stane Kavčič, Aksinja Kermauner, Darja Spanring Marčina, Helena Kermauner, Aleš Kermauner. Podatki so vzeti tudi iz naslednjih podatkovnih zbirk: COBIB, COBISS.

Samozaložba GolKerKavč
Avber-Horjul-Ljubljana-Krtina
2005

Portal obstaja na strežniku http://www.krtina.com

Vse Pravice Pridržane, 14. maj 2005

 

Na začetek Na začetek Pošlji E-mail! Na začetek Na začetek RSD Knjige v elektronski obliki Slovarček kratic Osebna stran Alenke Goljevšček Osebna stran Tarasa Kermaunerja